Évek óta jól bevált recept, amivel csak egy gond van…. lehetetlen annyit sütni hogy elég legyen 😀
Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg élesztő
25 dkg túró
25 dkg margarin
20 dkg füstölt sajt
10 dkg trapista sajt a tetejére
1,5 dl tej
1 evőkanál cukor
2 csapott teáskanál só / vigyázzunk, mert a füstölt sajt is sós! /
1 tojás a kenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. A sajt kivételével beleteszünk minden hozzávalót egy tálba, hozzáadjuk az élesztőt, majd jól kidolgozzuk. Puha, lágy tésztát kapunk. 1 órát kelesztjük meleg helyen.
Lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát, majd vékonyra kinyújtjuk, Rászórjuk a füstölt sajtot, majd a szokásos módon összehajtjuk, és fél órát még kelesztjük.
Újból kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra, majd kiszaggatjuk a pogácsákat. Tetejét megkenjük tojással, majd megszórjuk sajttal
170 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük 🙂