Pihe – puha túrós, füstölt sajtos pogácsa

Évek óta jól bevált recept, amivel csak egy gond van…. lehetetlen annyit sütni hogy elég legyen 😀

Hozzávalók:

50 dkg liszt

5 dkg élesztő

25 dkg túró

25 dkg margarin

20 dkg füstölt sajt

10 dkg trapista sajt a tetejére

1,5 dl tej

1 evőkanál cukor

2 csapott teáskanál só / vigyázzunk, mert a füstölt sajt is sós! /

1 tojás a kenéshez

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. A sajt kivételével beleteszünk minden hozzávalót egy tálba, hozzáadjuk az élesztőt, majd jól kidolgozzuk. Puha, lágy tésztát kapunk. 1 órát kelesztjük meleg helyen.

Lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát, majd vékonyra kinyújtjuk, Rászórjuk a füstölt sajtot, majd a szokásos módon összehajtjuk, és fél órát még kelesztjük.

Újból kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra, majd kiszaggatjuk a pogácsákat. Tetejét megkenjük tojással, majd megszórjuk sajttal

170 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük 🙂

Címkék: ,
Tovább a blogra »