A Nosalty-n találtam ezt a receptet, kicsit átalakítottam 🙂
Hozzávalók:
Csirkecomb /4 alsó, 4 felső, de ízlés szerint bármelyikből készíthető /
1 közepes fej vöröshagyma kockára vágva
1 csomag újhagyma, zölddel együtt /lehet póré hagyma is /
2 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
2 dl főzőtejszín
1 kisdoboz hámozott paradicsom konzerv / sűrű paradicsomlével is helyettesíthető/
Fűszerek: só, bors, 1 kávéskanál kakukkfű, fél kávéskanál rozmaring , csilipaszta /ha nincs akkor csilipehely, vagy csiliszósz, de aki nem szereti a csípőset, el is hagyhatja /
A csirkecombokat papírtörlővel szárazra töröljük, majd sózzuk, és bekenjük a csilipasztával. Óvatosan bánjunk vele, mert nagyon erős!! Egy tűzálló tálba helyezzük a csirkecombokat.
Mélyebb serpenyőben kb. 2 evőkanál olajat melegítünk, beledobjuk a kockára vágott hagymát, újhagymát, majd a fokhagymát. Hozzáadjuk a fűszereket, és kicsit megpirítjuk. Óvatosan sózzuk, mert a csirkecombok is sósak!! Ha kész, beletesszük a tejszínt, és a konzerv paradicsomot. / Ha hámozottat használunk, kicsit nyomkodjuk szét a fakanállal. Pár perc alatt összerottyantjuk . Ráöntjük az egészet a csirkére, és 200 fokra előmelegített sütőben bő egy óra alatt készre sütjük. Alufólia nem szükséges rá, mivel jó szaftos, nem ég meg, de azért figyeljük.
Tálalhatjuk rizzsel, vagy burgonyapürével.