Sütőben sült vajas – fűszeres burgonya

Nem hiszem hogy sok ember van aki ne szeretné a sült burgonyát 🙂 Dobjuk fel egy kicsit a hagyományos változatot 🙂

Hozzávalók:

Tetszés szerinti mennyiségű burgonya /lehetőleg egyforma nagyságú/

vaj

só, bors, rozmaring, cayenne bors / de bármi más, kedvünkre való fűszerrel készíthetjük /

A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk,  mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át.

Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan kivajazunk, majd egy nagyon pici olíva olajat is locsolunk bele. Lapjával lefelé belehelyezzük a burgonyát, fűszerezzük, majd mindegyik tetejére teszünk egy fokhagyma nagyságú vajdarabot.

Előmelegített, 180 fokos sütőben légkeveréssel kb fél óra alatt pirosra sütjük.  Félidőben átkenjük még egy kicsit vajjal.

Tálalhatjuk salátával, bármilyen mártogatóssal, de köretként is.

Címkék: ,
Tovább a blogra »