Rakott mexikói

Hozzávalók:

fél kg darált hús

1 fej vöröshagyma

2 csomag rizs

1 csomag mexikói zöldségkeverék /450 gramm /

1 nagy pohár tejföl

kevés tej

1 tojás

1 evőkanál vaj

Fűszerek: só, bors, mexikói fűszerkeverék/

A rizst sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. Dobhatunk egy leveskockát is a főzővízbe. A zöldségkeveréket a vajon megpároljuk.

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük kevés sóval, és mexikói fűszerkeverékkel, majd 1,5 dl vízzel felöntjük, és puhára pároljuk.

Egy jénait kivajazunk, és beletesszük a rétegeket: rizs, zöldségek, darált hús

Egy nagy pohár tejfölt elkeverünk 1 tojással, kevés tejjel, és ráöntjük  a tetejére. Sajtot is lehet rá reszelni, ez most nálam kimaradt.

Előmelegített sütőben összemelegítjük, míg a teteje aranybarnára pirul.

Tovább a blogra »