Zöld borsos – mustáros sült oldalas

Egy tálban összekeverjük a páchoz valókat:

1 evőkanál zöld bors

2 evőkanál magos mustár /lehet sima is/

kb. 1,5 dl olíva vagy étolaj

1 teáskanál pirospaprika

fél citrom leve

ízlés szerint bors, só, fokhagyma, majoránna, csilipehely, cayenne bors

A húst /én 1 kg-ot/ beletesszük a pácba, jól megforgatjuk benne, majd pár órára vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Én most sütőzacskóban sütöttem. Úgy ahogy volt, pácostól, mindenestől beletettem, megszurkáltam  a zacskót, és 200 fokra előmelegített sütőbe tettem. Amikor megpuhult /saslikpálcikát beleszúrva ellenőrizhetjük /kivágtam a zacskót és légkeveréssel pár percig pirítottam.

Leegyszerűsíthetjük úgy is, hogy eleve a sütőzacskóban pácoljuk.

Gyors, és nagyon – nagyon finom 🙂

Tovább a blogra »