Egy tálban összekeverjük a páchoz valókat:
1 evőkanál zöld bors
2 evőkanál magos mustár /lehet sima is/
kb. 1,5 dl olíva vagy étolaj
1 teáskanál pirospaprika
fél citrom leve
ízlés szerint bors, só, fokhagyma, majoránna, csilipehely, cayenne bors
A húst /én 1 kg-ot/ beletesszük a pácba, jól megforgatjuk benne, majd pár órára vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Én most sütőzacskóban sütöttem. Úgy ahogy volt, pácostól, mindenestől beletettem, megszurkáltam a zacskót, és 200 fokra előmelegített sütőbe tettem. Amikor megpuhult /saslikpálcikát beleszúrva ellenőrizhetjük /kivágtam a zacskót és légkeveréssel pár percig pirítottam.
Leegyszerűsíthetjük úgy is, hogy eleve a sütőzacskóban pácoljuk.
Gyors, és nagyon – nagyon finom 🙂