Héjában főtt burgonya felturbózva

Biztos sokan ettetek már héjában főtt burgonyát, hagymás – paprikás zsírral meglocsolva….. Gyerekkoromban anyukám sokat készített. Haladunk a korral, úgy hogy ez már egy turbózott változat 😀  Akár ebédre, akár vacsorára, egy gyorsan elkészíthető egyszerű, ám laktató étel.

Hozzávalók:

burgonya

tojás

bármilyen maradék felvágott vagy kolbász

1 nagy doboz tejföl

fél csokor kapor /aki nem szereti elhagyhatja/

Fűszeres olaj: mennyiséghez mérten olíva olaj, /olvasztott zsírral is készíthető/ fél fej lila hagyma apróra vágva, egy kávéskanál pirospaprika, só, bors, aki szereti a csípőset az tehet bele csilit van cayenne borsot

A burgonyát alaposan megsikáljuk, majd sós vízben megfőzzük. Míg fő, előkészítjük a többi hozzávalót: a tojást megfőzzük és felszeleteljük. A felvágottat – szalámit csíkokra vágjuk. A tejfölt elkeverjük sóval, borssal, apróra vágott kaporral, vagy fokhagymát is tehetünk bele.

A megfőtt  burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk. Tányérra tesszük, meglocsoljuk a fűszeres olajjal, majd a tetejére halmozzuk a felvágottat, tojást, és nyakon öntjük a tejföllel. Melegen tálaljuk.

Tulajdonképpen azt is mondhatnánk hogy ez  egy sütő nélküli, gyors rakott krumpli 🙂

Címkék: ,
Tovább a blogra »