Gesztenyegolyó

A kókuszgolyó testvérkéjének is mondhatnánk 🙂 Gyors, egyszerűen elkészíthető finomság.

Hozzávalók:

50 dkg darált keksz

20 dkg margarin

1 csomag gesztenyepüré

15 dkg átszitált porcukor

2 evőkanál rum /ennek hiányában aroma/

1,8 dl tej

A vajat és a gesztenyepürét szoba-hőmérsékletűre melegítjük. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat, majd a tej fokozatos hozzáadásával jól összedolgozzuk a masszát.

Golyókat formálunk belőle, és egy kis időre hűtőbe tesszük. Majd vagy csíkokban csokizzuk, vagy egy pálcika segítségével félig csokiba mártjuk, és sütőpapírra téve hagyjuk megdermedni.

A massza nagyon jól fagyasztható is, tehát akár két adagot is elkészíthetünk, és legközelebb csak a hűtőbe kell nyúlni érte 🙂

Címkék: ,
Tovább a blogra »