Tejfölös gombaleves galuskával

Hozzávalók:

50-60 dkg csiperke gomba /lehet bármilyen más gombából, akár vegyesen is/

1 nagyobb fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 sárgarépa

1 nagy doboz tejföl

2 ek. liszt

Fűszerek: só, bors, pirospaprika, két csipet szárított kakukkfű, csipet köménymag

A galuskához:   1 egész tojás, só és annyi liszt, amennyit felvesz

Előkészítjük a hozzávalókat: a hagymát apró kockára vágjuk, a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, a sárgarépát felkarikázzuk.

A hagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, és puhára pároljuk. /a sótól levet enged/. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, a vékony karikákra vágott sárgarépát, majd felengedjük vízzel. Fűszerezzük, és belenyomunk 1 gerezd fokhagymát. Felforraljuk, és 20-25 percig főzzük. Közben elkészítjük a galuskát a szokásos módon, és a kész levesbe szaggatjuk. Addig főzzük míg feljön a tetejére a galuska.

A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd adunk hozzá pár kanál levest a hőkiegyenlítés miatt, és behabarjuk vele a kész levest. Egyet forralunk még rajta. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Címkék: ,
Tovább a blogra »