Húsleves darálthúsból

Gyorsabb, de ugyan olyan finom változata a hagyományos húslevesnek.

Hozzávalók:

1/2 kg darált hús

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 répa

1 zöldség

borsó

fél karalábé

1 burgonya

petrezselyemzöld

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, pici olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk. Felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a kockára – karikára vágott zöldségféléket.  Fűszerezzük sóval, borssal, 1-2 leveskockát is adhatunk hozzá. A legvégén megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

Ha megfőtt a hús pici grízgaluskákat szaggatunk bele. Tartalmas, laktató leves 🙂

Címkék: ,
Tovább a blogra »