Gombás – kukoricás ragu

Ez a ragu is a “gyorsan valami finomat” kategória, pillanatok alatt vacsorát vagy ebédet varázsolhatunk az asztalra 🙂

Hozzávalók:

1 nagy fej hagyma

4-5 szelet bacon

1 doboz kukorica

1 doboz gomba /frissel is készíthető/

1 tömlős sajt /ízesített is lehet/

kb. 1,5 dl tejszín

2-3 kanál tejföl

Fűszerek: só. bors, oregánó, bazsalikom,  1 gerezd fokhagyma

A hagymát és a bacont kis kockákra vágjuk,  megpirítjuk. Mikor majdnem kész hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Utána mehet hozzá a gomba és a kukorica, a fűszerek, és az egészet puhára pároljuk. Ha kész hozzáadjuk a sajtot, tejszínt, tejfölt és egyet rottyantunk még rajta 🙂 Tésztával tálaljuk. Díszíthetjük apróra vágott petrezselyemmel, vagy csilipehellyel is 🙂

Tipp: a kész ragut akár pizzára is tehetjük feltétként.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »