Hagymás – mustáros csirkecomb

A diétázók most lapozzanak egyet 🙂

Nálam ez a sült csirke két funkciós kaja. Mindjárt kiderül miért 🙂

6 db csirke alsó combot megtisztítunk ( lehet akár felső comb is). Sózzuk, borsozzuk. 5  közepes fej vöröshagymát szálára felvágunk. Egy lábasban lassú tűzön felolvasztunk 30-40 dkg zsírt!. Hozzáadjuk a hagymát, és kicsit megpároljuk benne. Beletesszük a csirkecombokat, 3-4 gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát, és én egy húsleveskockát is morzsoltam bele. Fedő alatt lassú tűzön megsütjük. Nem fog megégni a hagyma, inkább csak vaj puhára átpárolódik a hússal együtt. Ha kész, a csirkecombokat kiszedjük egy tányérra. A hagymának kb a felét nagyon kicsi zsírral átszedjük egy serpenyőbe. Adunk hozzá  2-3 ek. mustárt, /de ezt mindenki ízlése szerint teheti/, pici sót, borsot, és kb 2,5 dl tejszínt. jól összerottyantjuk, és a mártást ráöntjük a csirkecombokra. Tálalhatjuk rizzsel, burgonyapürével, ki mit szeret.

És amitől két funkciós 🙂 : A sült zsírt amiben a fele hagyma benne maradt, miután kihűlt egy kis dobozban betesszük a hűtőbe. Isteni finom reggelire friss ropogós kenyérrel, paprikával, paradicsommal 🙂

Címkék: ,
Tovább a blogra »