Zöldséges lepény

Hozzávalók :

30 dkg mexikói zöldségkeverék /vagy tetszés szerint bármi más zöldség /

2 gerezd fokhagyma

2 tojás

kb. 3 dl tej

1 dl tejföl

30 dkg liszt

só, bors, apróra vágott petrezselyem /ízlés szerint bármi más fűszerrel is elkészíthető /

A zöldség keveréket sós vízben pár percig főzzük, majd kihűtjük. A tojást elkeverjük a sóval, borssal, fokhagymával. Beleöntjük a lisztet, tejfölt, majd a tejjel csomómentesre keverjük. Az állaga valahol a nokedli és a palacsinta tészta között van. Hozzáadjuk a kihűlt zöldségeket.

Ízlés szerint bármilyen friss vagy szárított fűszert tehetünk bele.

Kisebb merőkanállal adagoljuk a forró olajba, az aljával kicsit szétlapítjuk. Ha megsült papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.

Adhatunk mellé tejfölt, reszelt sajtot, majonézt, vagy bármilyen mártogatóst.

4 főnél már javasolnám a dupla adagot 🙂

Címkék: ,
Tovább a blogra »