Nem tartozik a könnyű ételek közé, de ettől függetlenül nagy kedvenc 🙂 Ha gyorsan kell valami finom ebéd, akkor ez a recept tökéletes 🙂
Hozzávalók:
4-5 nagyobb fej hagyma /szálára vagy kockára vágva /
10-15 dkg füstölt szalonna vagy bacon
3 doboz konzerv bab
fél szál jóféle füstölt kolbász
Fűszerek: só, bors, pirospaprika, ízlés szerint egy kis csípős is mehet bele
A szalonnát felkockázzuk, majd zsírjára pirítjuk. Kiszedjük és félretesszük. A hagymát megpirítjuk a visszamaradt zsíron, majd hozzáadjuk a babot. Én a levét le szoktam önteni, de nem mosom át. Beletesszük a szalonnát, a karikára vágott kolbászt, adunk hozzá pirospaprikát, majd jól átforgatjuk. Felöntjük egy kevés vízzel, fűszerezzük, és kb 20-30 perc alatt puhára főzzük. Vigyázzunk a sózással, mert a szalonnától, kolbásztól már eleve kap egy kis sós ízt. Friss puha kenyeret adunk hozzá.