Bevallom, nagyon büszke vagyok életem első hamburgerzsemléire….. szépek, mosolygósak, és nagyon finomak 🙂 Persze mindennek az alapja a jó recept. Egy főzős csoportban láttam először, utána pedig Limaránál. /http://www.limarapeksege.hu/ Nekem az Ő neve garancia a finom péksütire 🙂
Hozzávalók:
60 dkg liszt
100 gramm joghurt /én tejfölt használtam, azzal nagyon finom/
2 dkg élesztő
1 tojás + 1 a kenéshez
40 gramm olaj
1 teáskanál só
2 evőkanál cukor
2 dl langyos tej
Az élesztőt 1 kanál langyos tejjel felfuttattam. A többi hozzávalót kimérjük egy tálba, hozzáadjuk az élesztőt, és jól kidagasztjuk. Géppel kb. 10 percig csináltam. Langyos helyen a duplájára kelesztjük a tésztát.
Lisztezett deszkára borítjuk, 9 részre osztjuk, és zsemléket formázunk belőle. Sütőpapíros gáztepsire tesszük, majd letakarva ismét a duplájára kelesztjük.
Tetejét megkenjük tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Én a végén 1-2 percre ráadtam a légkeverést a színe miatt.
Hamburgerzsemle, de nyugodtan csinálhatunk sima szendvicset is belőle, ízre nincs olyan édes mint a bolti, de annál sokkal finomabb 🙂