Konyhabuli

Hamburgerzsemle

 

DSC01220

 

 

Bevallom, nagyon büszke vagyok életem első hamburgerzsemléire….. szépek, mosolygósak, és nagyon finomak 🙂 Persze mindennek az alapja a jó recept. Egy főzős csoportban láttam először, utána pedig Limaránál. /http://www.limarapeksege.hu/ Nekem az Ő neve garancia a finom péksütire 🙂

 

Hozzávalók:

60 dkg liszt

100 gramm joghurt /én tejfölt használtam, azzal nagyon finom/

2 dkg élesztő

1 tojás + 1 a kenéshez

40 gramm olaj

1 teáskanál só

2 evőkanál cukor

2 dl langyos tej

 

Az élesztőt 1 kanál langyos tejjel felfuttattam. A többi hozzávalót kimérjük egy tálba, hozzáadjuk az élesztőt, és jól kidagasztjuk. Géppel kb. 10 percig csináltam. Langyos helyen a duplájára kelesztjük a tésztát.

Lisztezett deszkára borítjuk,  9 részre osztjuk, és zsemléket formázunk belőle. Sütőpapíros gáztepsire tesszük, majd letakarva ismét a duplájára kelesztjük.

Tetejét megkenjük tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Én a végén 1-2 percre ráadtam a légkeverést a színe miatt.

Hamburgerzsemle, de nyugodtan csinálhatunk sima szendvicset is belőle,  ízre nincs olyan édes mint a bolti, de annál sokkal finomabb 🙂

 

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!