Nagyon mutatós, és nem kevésbé finom sütemény 🙂 Kinézete ellenére végtelenül egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók:
2,5 dl étolaj
250 gramm kristálycukor
1 dl tej
2 kávékanál vanília aroma, vagy vaníliás cukor
4 tojás
Vaníliás részhez:
175 gramm liszt
fél csomag sütőpor
Kakaós részhez:
25 gramm kakaó
125 gramm liszt
fél csomag sütőpor
1 narancs reszelt héja /elhagyható /
Egy tálba beleöntjük az olajat, cukrot, tejet, vanília aromát, és beleütjük a 4 tojást. Kézi habverő segítségével jól elkeverjük. Híg masszát kapunk.
A vaníliás részhez kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sütőport, és hozzáadjuk a cukros – tojásos keverék felét. Egy fakanál segítségével jól összedolgozzuk.
A kakaós részhez szintén kimérjük a lisztet, a kakaót, és a sütőport, belereszeljük a narancs héját, és elkeverjük. Hozzáöntjük a cukros massza másik felét, és ezt is jól elkeverjük.
Most jön a macerásabb része 🙂 A kakaós és a vaníliás tésztát beletöltjük egy – egy habzsákba. Vajazunk, lisztezünk egy 26 cm-es tortaformát.
A vaníliás masszából a forma közepére nyomunk kb. egy kanálnyit. Utána jön a kakaós massza, ezt a vaníliás közepére nyomjuk…. és felváltva így szép sorban, míg el nem fogy 🙂 A lényeg hogy mindig a közepére nyomunk, az előző színre. A tészta szépen el fog terülni. Én nem tettem habzsákba, kanállal pakolgattam bele. Nem baj ha nem teljesen egyformák a körök, a végén szép lesz 🙂
180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát, mert minden sütő más!