Konyhabuli

Zebracsíkos torta

 

zebracsíkos torta

 

Nagyon mutatós, és nem kevésbé finom sütemény 🙂 Kinézete ellenére végtelenül egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók:

2,5 dl étolaj

250 gramm kristálycukor

1 dl tej

2 kávékanál vanília aroma, vagy vaníliás cukor

4 tojás

Vaníliás részhez:

175 gramm liszt

fél csomag sütőpor

Kakaós részhez:

25 gramm kakaó

125 gramm liszt

fél csomag sütőpor

1 narancs reszelt héja /elhagyható /

Egy tálba beleöntjük az olajat, cukrot, tejet, vanília aromát, és beleütjük a 4 tojást. Kézi habverő segítségével jól elkeverjük.  Híg masszát kapunk.

A vaníliás részhez kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sütőport, és hozzáadjuk a cukros – tojásos keverék felét. Egy fakanál segítségével jól összedolgozzuk.

A kakaós részhez szintén kimérjük a lisztet, a kakaót, és a sütőport, belereszeljük a narancs héját, és elkeverjük. Hozzáöntjük a cukros massza másik felét, és ezt is jól elkeverjük.

Most jön a macerásabb része 🙂 A kakaós és a vaníliás tésztát beletöltjük egy – egy habzsákba. Vajazunk, lisztezünk egy 26 cm-es tortaformát.

A vaníliás masszából a forma közepére  nyomunk kb. egy kanálnyit. Utána jön a kakaós massza, ezt a vaníliás közepére nyomjuk…. és felváltva így szép sorban, míg el nem fogy 🙂 A lényeg hogy mindig a közepére nyomunk, az előző színre. A tészta szépen el fog terülni. Én nem tettem habzsákba, kanállal pakolgattam bele. Nem baj ha nem teljesen egyformák a körök, a végén szép lesz 🙂

DSC02198

 

180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát, mert minden sütő más!

Csodabogár

DSC02087

 

Pár éve a Nosalty-n akadtam erre a receptre,azóta egyik kedvenc sütink, több szempontból is 🙂 Nagyon gyorsan kész van, és egyszerűsége ellenére nagyon finom 🙂 Aki szereti a bountyt, ezt is biztos kedvelni fogja 🙂

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg cukor

20 dkg kókuszreszelék + a tetejére egy kevés

450 gramm tejföl

2 tojás

15 dkg liszt

fél csomag sütőpor

vaj a tepsi kikenéséhez

Máz:

15 dkg cukor

10 dkg margarin

2 evőkanál liszt

2 evőkanál víz

2 evőkanál cukrozatlan kakaó

A tésztához  cukrot, tojást, tejfölt jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és a sütőporral elkevert lisztet.

Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A mázhoz mindent kimérünk egy kis lábasba,  lassú tűzön felfőzzük, és a tészta tetején szépen elsimítjuk.  Hagyjuk a tepsiben, így nem folyik le a máz. Tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.

Ha kihűlt, tetszőlegesen felszeleteljük.

 

 

 

Sztracsatella

994763_500317513370848_1525818608_n

 

 

Gyorsan összeállítható, sütés nélküli finomság, aminek egyetlen egy baja van: 1 éjszakát hűsölnie kell a hűtőszekrényben 🙂

Hozzávalók:

2 dl cukor

2 dl búzadara

1 liter tej

2 tojássárgája

csipet só

kb. 30 db puha, cukros tetejű babapiskóta

12 dkg margarin

5 dl habtejszín

1 tábla étcsoki

1 evőkanál kakaópor /cukrozatlan/

 

A tejben elkeverjük a búzadarát,a cukrot, tojássárgákat és a sót. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. Kihűtjük, majd a vajjal habosra keverjük. Ezzel készen is van a krém. Ameddig hűl, addig a tejszínt kemény habbá verjük /tehetünk bele habfixálót is, hogy biztosra menjünk 🙂 /, és a fele tábla csokit belereszeljük.

Egy – kb. 20×30 cm-es tepsit vagy magasabb szélű edénykét (jénai, kerámia tál) – kirakunk a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a krém felét, majd a csokireszelékes tejszín felét is. Ismét egy sor babapiskóta következik, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab.
A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a kakaóporral, és ráreszeljük a maradék étcsokoládét. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy a piskóta megpuhuljon és jól szeletelhető legyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!