Konyhabuli

Töltött sós palacsinta

 

1002302_632178710125561_1413961329_n

 

 

A szokásos módon sűrű, sós palacsinta tésztát csináltam, amibe mindenféle fűszert kevertem: só, bors, oregánó, bazsalikom /ízlés szerint változhat/. Vastag palacsintákat sütöttem belőle.

Ráhalmoztam a friss összevágott zöldségeket / uborka, lila hagyma, paprika, paradicsom, jégsaláta /, majd pirított csirkemell csíkokat tettem rá, öntettel meglocsoltam. A csirkemellet pácoljuk, fűszerezzük ízlés szerint. Én gyros fűszerkeverékkel készítettem.

Öntet: Tejfölt kicsi tejjel simára kevertem, majd ment bele egy kis zúzott fokhagyma, csili, só, bors ízesítésnek.

Egy ráérősebb napon akár reggelinek, akár vacsorának kitűnő, laktató étel 🙂

Bögrés palacsinta

bögrés palacsinta

 

 

Nem hiszem hogy sok ember van aki nem szereti a palacsintát 🙂 Legyen az lekváros, túrós, diós, nutellás, kakaós….. “nem lehet megunni” kategória 🙂

Ezt a változatot régóta készítem, és bizony kiszorította itthon a “normális” palacsintát 🙂  A tésztája majdnem olyan mint a piskóta.

Hozzávalók:

1 bögre liszt /2 dl a mérce /

1 bögre tej

2 tojás

2 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

pici olaj a kisütéshez

 

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak.  A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, majd a tejjel csomómentesre keverjük, és óvatosan beleforgatjuk a  felvert habot.

Palacsintasütőben kisütjük, de csak a közepére öntjük, és a merőkanál aljával kb.  15 cm-es köröket formázunk.

Ízlés szerint megtöltjük.  Ajánlanám rögtön dupla adaggal készíteni, mert biztos hogy perceken belül el fog tűnni 🙂

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!