Hozzávalók:
50-60 dkg csiperke gomba /lehet bármilyen más gombából, akár vegyesen is/
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 nagy doboz tejföl
2 ek. liszt
Fűszerek: só, bors, pirospaprika, két csipet szárított kakukkfű, csipet köménymag
A galuskához: 1 egész tojás, só és annyi liszt, amennyit felvesz
Előkészítjük a hozzávalókat: a hagymát apró kockára vágjuk, a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, a sárgarépát felkarikázzuk.
A hagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, és puhára pároljuk. /a sótól levet enged/. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, a vékony karikákra vágott sárgarépát, majd felengedjük vízzel. Fűszerezzük, és belenyomunk 1 gerezd fokhagymát. Felforraljuk, és 20-25 percig főzzük. Közben elkészítjük a galuskát a szokásos módon, és a kész levesbe szaggatjuk. Addig főzzük míg feljön a tetejére a galuska.
A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd adunk hozzá pár kanál levest a hőkiegyenlítés miatt, és behabarjuk vele a kész levest. Egyet forralunk még rajta. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.