Konyhabuli

Zöldséges – húsos tekercs

 

DSC01510

 

Tartalmasabb leves mellé, vagy akár vacsorára is kitűnő ez a gyorsan elkészíthető finomság 🙂

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

1 csomag /450 gramm/ mexikói zöldségkeverék

1 tojás + 1 a kenéshez

apróra vágott főtt vagy sült hús /elhagyható /

4-5 evőkanál majonéz

só, bors

A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük. A zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük, és kihűtjük.

1 tojást habverővel kicsit felverünk, hozzákeverjük a majonézt, sót, borsot,  a zöldségkeveréket, és a nagyon picire felkockázott húst.

A leveles tésztát két részre osztjuk, mind a kettőt kinyújtjuk téglalap alakúra, majd a zöldségkeveréket egy csíkban ráhalmozzuk. Feltekerjük, megkenjük tojással.

200 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt pirosra sütjük.

 

Tekert virsli

 

Kép 455

 

 

Gyors és finom reggeli vagy vacsora. Tulajdonképpen annyira egyszerű, hogy receptet alig igényel 🙂

Hozzávalók:

virsli

bacon szalonna

leveles tészta

A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük. /ha valamilyen sütit készítünk leveles tésztából, és marad ki, annak is tökéletes felhasználási módja 🙂 /Kb. fél centi vastagra kinyújtjuk, majd 1,5 – 2 cm széles csíkokat vágunk belőle.

A virsliket egyenként betekerjük bacon-nel, majd mindegyikre tekerünk egy csík leveles tésztát. Csinálhatjuk úgy is hogy teljesen befedje a virslit, vagy a képen látható módon is.

Bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük. Tulajdonképpen ennyi az egész recept 🙂 Pillanatok alatt kész, csak győzzük sütni a családnak 🙂 Majonézt, mustárt adhatunk mellé.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!