Hozzávalók :
30 dkg mexikói zöldségkeverék /vagy tetszés szerint bármi más zöldség /
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
kb. 3 dl tej
1 dl tejföl
30 dkg liszt
só, bors, apróra vágott petrezselyem /ízlés szerint bármi más fűszerrel is elkészíthető /
A zöldség keveréket sós vízben pár percig főzzük, majd kihűtjük. A tojást elkeverjük a sóval, borssal, fokhagymával. Beleöntjük a lisztet, tejfölt, majd a tejjel csomómentesre keverjük. Az állaga valahol a nokedli és a palacsinta tészta között van. Hozzáadjuk a kihűlt zöldségeket.
Ízlés szerint bármilyen friss vagy szárított fűszert tehetünk bele.
Kisebb merőkanállal adagoljuk a forró olajba, az aljával kicsit szétlapítjuk. Ha megsült papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.
Adhatunk mellé tejfölt, reszelt sajtot, majonézt, vagy bármilyen mártogatóst.
4 főnél már javasolnám a dupla adagot 🙂