Erre a receptre Boldog Kukta blogján leltem rá. Eredeti Julia Child recept. Nálunk rajtam kívül senki nem rajong a hagymalevesért, de ez az utolsó cseppig elfogyott 🙂 Nagyon krémes, nagyon finom…..
Hozzávalók:
45 dkg hagyma, szálára vágva
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
5 dl csirke húsleves /kockából is jó/
5 dl meleg víz
1,5 dl fehérbor
8 dkg rizs
2 dl tejszín
6 dl tej
Fűszerek: 1 kávéskanál curry, 1-2 babérlevél, só, fehér bors, petrezselyemzöld
A hagymát megpároljuk a vajon. Vigyázzunk hogy ne barnuljon meg! Hozzáadjuk a curryt, majd ezzel is pároljuk 1-2 percig. Utána mehet bele a liszt, ezzel szintén pároljuk még 1-2 percig, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a meleg vizet, a csirke húslevest, és a bort. Visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk a rizst, babérlevelet, sót, fehér borsot, majd 30 percig főzzük alacsony lángon.
Ha kész, kivesszük a babérlevelet és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, és összeforraljuk. Tálaláskor megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel. Adhatunk mellé még pirítóst, egy kis sajttal megszórva.