Konyhabuli

Fehérboros hagymakrémleves

fehérboros hagymakrémleves

 

 

Erre a receptre Boldog Kukta blogján leltem rá. Eredeti Julia Child recept. Nálunk rajtam kívül senki nem rajong a hagymalevesért, de ez az utolsó cseppig elfogyott 🙂 Nagyon krémes, nagyon finom…..

 

Hozzávalók:

45 dkg hagyma, szálára vágva

5 dkg vaj

2 evőkanál liszt

5 dl csirke húsleves /kockából is jó/

5 dl meleg víz

1,5 dl fehérbor

8 dkg rizs

2 dl tejszín

6 dl tej

Fűszerek:  1 kávéskanál curry, 1-2 babérlevél, só, fehér bors, petrezselyemzöld

 

A hagymát megpároljuk a vajon. Vigyázzunk hogy ne barnuljon meg!  Hozzáadjuk a curryt, majd ezzel is pároljuk 1-2 percig. Utána mehet bele a liszt, ezzel szintén pároljuk még 1-2 percig, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a meleg vizet, a csirke húslevest, és a bort. Visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk  a rizst, babérlevelet, sót, fehér borsot, majd 30 percig főzzük alacsony lángon.

Ha kész, kivesszük a babérlevelet és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, és összeforraljuk. Tálaláskor megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel. Adhatunk mellé még pirítóst, egy kis sajttal megszórva.

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!