Hozzávalók:
1 nagy vagy két kisebb fej vöröshagyma
2 db zsenge cukkini / karikára majd félbevágva /
2 gerezd fokhagyma
1/2 kg paradicsom /sűrített paradicsommal is helyettesíthető/
1/2 kg darált hús
széles metélt tészta
friss bazsalikom / ha nincs szárítottal is pótolható/
A darált húst ízlés szerint fűszerezzük, majd kicsi gombócokat formálunk belőle, és kevés olajon mindkét oldalát átsütjük.
A tésztát megfőzzük.
Az apróra vágott vöröshagymát aranybarnára pirítjuk, beledobjuk a 2 gerezd zúzott fokhagymát. Vigyázzunk, mert hamar megég, és keserű lesz. Utána mehet bele a cukkini, ezzel kicsit pirítjuk még, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal, pici oregánóval, és egy marék apróra vágott bazsalikommal. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a húsgombócokat, és ezzel is összerottyantjuk. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal, friss bazsalikommal, és egy kicsi olíva olajat locsolunk rá. / Ez el is maradhat /.