Az éjjel megvilágosodtam 😀 Nem veszek több forrócsoki port, elkészítem. Na jó, ebben segített az is hogy épp ezt készítettek az egyik főzős műsorban 🙂 Arányokat nem mondtak, így ezt én kísérleteztem ki, és 1-2 dolgot adtam még hozzá. A végeredmény kiütötte a nyeregből a bolti testvérét 🙂
Hozzávalók:
10 dkg jó minőségű kakaópor /cukrozatlan /
10 dkg étcsoki /legalább 60-70%-os kakaótartalmú /
10 dkg cukor + én adtam hozzá 3 evőkanál barna cukrot is
5 dkg étkezési keményítő /ettől lesz selymes/
1 teáskanál fahéj
1 kávéskanál cayenne bors /elhagyható, de nagyon finom aromát ad neki, “meleggé” teszi /
fél vaníliarúd / vagy vaníliás cukor /
A kakaót beleszitáljuk egy keverőtálba, majd a többi hozzávalót is beletesszük. A csokit nagyon apróra reszelve! Jól összekeverjük, sőt én egy zacskóba is beletettem és összeráztam, hogy minden elkeveredjen benne. Tulajdonképpen ennyi 🙂 Jól záródó befőttes üvegben tároljuk. Az ízesítőkkel lehet variálni, ki hogyan szereti. Ebből a mennyiségből egy normál befőttes üvegnyi lett.
Egy díszesebb üvegben, szépen becsomagolva praktikus, és szerintem nagyon értékelhető ajándék lehet például karácsonyra is 🙂