Konyhabuli

Málnás – citromos kekszes süti

Kép 160

 

 

Biztos hogy nagyon sokan, és sokféle formában ismeritek a kekszes sütiket.  Rengeteg variációja létezik, és nagy előnye hogy pillanatok alatt elkészíthető.  Hátránya, hogy egy éjszakára távol kell tartani tőle a családot, míg megpuhul 🙂 🙂

Hozzávalók: kb. 1/2 kg háztartási keksz  / kocka alakú /

Citromos krém: 2 nagy doboz tejföl, ízlés szerint cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 dl citromszörp / citromlével helyettesíthető /

Málnás krém: 2 nagydoboz tejföl, ízlés szerint cukor,  30 dkg málna turmixolva, 1 dl málnaszörp /elhagyható/

 

Normál méretű tepsibe lerakunk egy sor kekszet, majd erre jön a citromos krém 3/4 része. Megint egy sor keksz, majd a málnás krém 3/4 része. Ismét egy réteg keksz, majd a maradék kétféle krémet a tetejére öntjük, és villával /vagy bármi mással/ szép hullámosra elkenjük.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük puhulni.

 

Málnás - szörpös

 

 

Túrógombóc

Kép 409

 

 

Egy kicsit másképp készül mint a hagyományos társa, ám ugyan olyan finom, pillanatok alatt kész van, és tulajdonképpen elronthatatlan 🙂

Hozzávalók:

3 dl tej

50 dkg túró

6-7 evőkanál búzadara

1 csomag vaníliás cukor

cukor /ízlés szerint/

1 citrom reszelt héja

zsemlemorzsa

 

A tejhez hozzáadjuk a búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Nagyon sűrű tejbegrízt főzünk belőle. A “kanál megáll benne” kategória 🙂 Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a villával áttört túrót, és jól eldolgozzuk.

Gombócokat formálunk, és pirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Aki nem szereti darált dióban is megforgathatja.

Tipp: ha fagyis kanállal csináljuk a gombócokat, szép egyformák lesznek 🙂 Egy – egy gombóc után mártsuk hideg vízbe, így nem ragad bele.

Tálalhatjuk tejföllel, porcukorral.

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!