Húsok, halak, zöldségfélék egyik legegyszerűbb, de annál finomabb bundázási módja. Főleg ha nem szeretjük a macerás panírozást 🙂
Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 tojás
fél csomag sütőpor
2,5 dl sör /nagyon jó ízt ad neki a citromos /
Fűszerek: só, bors, petrezselyem, chili pehely, fokhagyma, szezámmag. Tulajdonképpen bármilyen, ízlésünknek megfelelő fűszert tehetünk bele. Nagyon jó bele a reszelt sajt is.
A tojások sárgáját csomómentesre keverjük a liszttel, sütőporral, fűszerekkel, és a sörrel. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. A húsokat megmártjuk benne, majd forró olajban kisütjük, papírtörlőn leitatjuk a felesleges zsiradékot.