Konyhabuli

Hagymás bab kolbásszal

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Nem tartozik a könnyű ételek közé, de ettől függetlenül nagy kedvenc 🙂 Ha gyorsan kell valami finom ebéd, akkor ez a recept tökéletes 🙂

Hozzávalók:

4-5 nagyobb fej hagyma /szálára vagy kockára vágva /

10-15 dkg füstölt szalonna vagy bacon

3 doboz konzerv bab

fél szál jóféle füstölt kolbász

Fűszerek: só, bors, pirospaprika, ízlés szerint egy kis csípős is mehet bele

 

A szalonnát felkockázzuk, majd zsírjára pirítjuk. Kiszedjük és félretesszük. A  hagymát megpirítjuk a visszamaradt zsíron, majd hozzáadjuk a babot. Én a levét le szoktam önteni, de nem mosom át. Beletesszük a szalonnát, a karikára vágott kolbászt,  adunk hozzá pirospaprikát, majd jól átforgatjuk. Felöntjük egy kevés vízzel, fűszerezzük, és kb 20-30 perc alatt puhára főzzük. Vigyázzunk a sózással, mert a szalonnától, kolbásztól már eleve kap egy kis sós ízt.  Friss puha kenyeret adunk hozzá.

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!