Konyhabuli

Puha mézes

 

Kép 745

 

 

A karácsony elmaradhatatlan nálunk, és bizonyára sokaknál mézeskalács nélkül 🙂 Pár éve találtam rá erre a receptre, és nagyon bevált. Rögtön sütés után finom puha, és fém vagy műanyag dobozban tárolva nagyon sokáig az marad /ha marad 😀 /

Hozzávalók:

50 dkg liszt

1 púpos teáskanál szódabikarbóna

1 csomag mézeskalács fűszerkeverék

10 dkg porcukor

10 dkg vaj vagy margarin

25 dkg méz

2 tojás

Egy tálba összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, és a mézes fűszerkeveréket.

Összeolvasztjuk a mézet, vajat, és a porcukrot, majd hozzáöntjük a lisztes keverékhez. Ha kihűlt / vagy legalább is langyos/ hozzáadjuk a tojást, és jól összegyúrjuk.

Beletesszük folpackba, és pár órát pihentetjük a hűtőben. /legalább 2 -3 óra, de akár egy éjszakát is lehet /

Kinyújtjuk, szaggatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük. Figyeljük, mert nagyon hamar kopogós lehet 😀

Tároljuk fém vagy műanyag dobozban.

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!