A karácsony elmaradhatatlan nálunk, és bizonyára sokaknál mézeskalács nélkül 🙂 Pár éve találtam rá erre a receptre, és nagyon bevált. Rögtön sütés után finom puha, és fém vagy műanyag dobozban tárolva nagyon sokáig az marad /ha marad 😀 /
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 púpos teáskanál szódabikarbóna
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
10 dkg porcukor
10 dkg vaj vagy margarin
25 dkg méz
2 tojás
Egy tálba összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, és a mézes fűszerkeveréket.
Összeolvasztjuk a mézet, vajat, és a porcukrot, majd hozzáöntjük a lisztes keverékhez. Ha kihűlt / vagy legalább is langyos/ hozzáadjuk a tojást, és jól összegyúrjuk.
Beletesszük folpackba, és pár órát pihentetjük a hűtőben. /legalább 2 -3 óra, de akár egy éjszakát is lehet /
Kinyújtjuk, szaggatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük. Figyeljük, mert nagyon hamar kopogós lehet 😀
Tároljuk fém vagy műanyag dobozban.