Konyhabuli

Kanalas falatok

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Egy régi szakácskönyvben bukkantam erre a receptre. Tulajdonképpen olyan mint a tócsni, csak almásan, édesen.

Hozzávalók:

2 tojássárgája

2 evőkanál cukor

15 dkg liszt

2 dl tej

50 dkg alma pucolva, reszelve

 

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a reszelt almát, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.

Forró olajban kisütjük, papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat. Tálaláskor fahéjas porcukorral megszórjuk.

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!