Régóta szemeztem már ezzel a recepttel Limara oldalán /http://www.limarapeksege.hu/, most aktualitása lett, hogy elkészítsem 🙂
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 evőkanál olíva olaj
2,5 dkg élesztő
3 dl langyos víz
1,5 teáskanál só
1-2 ág rozmaring, ennek hiányában szárított
Tetejére szabadon választható dolgok kerülhetnek, de simán, durva szemű sóval, és rozmaringgal is elkészíthető.
Ami ezen van:
Egyik felén 2-3 darab aszalt paradicsom, olíva bogyó, mozzarella, másik felén fél körte vékony szeletekre vágva, 1 db camembert sajt, pár szem dió
A lisztet kimérjük egy tálba,elkeverjük a sóval. A közepébe mélyedést csinálunk, beletesszük az olíva olajat, a langyos vizet, és rámorzsoljuk az élesztőt. Kézzel, vagy géppel bedagasztjuk a tésztát. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Deszkára borítjuk, jól átgyúrjuk. / Hagyhatjuk egyben is a tésztát, de két részre is oszthatjuk/ Letakarva még 10 percig pihentetjük.
Tetszés szerint kör vagy négyzet alakúra nyújtjuk. Sütőpapíros, vagy vékonyan olajozott sütőlemezre tesszük, rápakoljuk a feltéteket /nyomkodjuk bele/,meglocsoljuk egy kis olíva olajjal.
200 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. Én a végén ráadtam egy kicsit a légkeverést, hogy szépen piruljon.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: