Konyhabuli

Focaccia

 

DSC01955

 

Régóta szemeztem már ezzel a recepttel Limara oldalán /http://www.limarapeksege.hu/, most aktualitása lett, hogy elkészítsem 🙂

Hozzávalók:

50 dkg liszt

3 evőkanál olíva olaj

2,5 dkg élesztő

3 dl langyos víz

1,5 teáskanál só

1-2 ág rozmaring, ennek hiányában szárított

Tetejére szabadon választható dolgok kerülhetnek, de simán, durva szemű sóval, és rozmaringgal is elkészíthető.

Ami ezen van:

Egyik felén  2-3 darab aszalt paradicsom, olíva bogyó, mozzarella, másik felén fél körte vékony szeletekre vágva, 1 db camembert sajt, pár szem dió

A lisztet kimérjük egy tálba,elkeverjük a sóval. A közepébe mélyedést csinálunk, beletesszük az olíva olajat, a langyos vizet, és rámorzsoljuk az élesztőt. Kézzel, vagy géppel bedagasztjuk a tésztát. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Deszkára borítjuk, jól átgyúrjuk. / Hagyhatjuk egyben is a tésztát, de két részre is oszthatjuk/ Letakarva még 10 percig pihentetjük.

Tetszés szerint kör vagy négyzet alakúra nyújtjuk. Sütőpapíros, vagy vékonyan olajozott sütőlemezre tesszük, rápakoljuk a feltéteket /nyomkodjuk bele/,meglocsoljuk egy kis olíva olajjal.

200 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. Én a végén ráadtam egy kicsit a légkeverést, hogy szépen piruljon.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!