Konyhabuli

Omlós libatepertő

 

DSC01578

 

 

Bevallom, a nap bármely szakában képes lennék tetemes mennyiséget megenni ebből a finomságból 🙂 A boltban sajnos elég borsos áron lehet hozzájutni, és valljuk be, nem mindig bizalomgerjesztő. Ezért ha ránk mosolyog a hentesnél a libaháj, vegyünk belőle, és süssük ki otthon 🙂

Hozzávalók:

1 kg bőrös libaháj

2 dl víz

2 evőkanál tej

A hájat alaposan tisztítsuk meg  a benne  maradt tollvégektől, pihéktől. Vágjuk kb. 3 centis kockákra. Ha valaki nem a falatnyi tepertőket kedveli, természetesen lehet nagyobb darabokra is.

Tegyük egy lábasba, majd öntsük rá a vizet, és fedő alatt süssük kb. 20 percig. Ekkorra már kezdi kiengedni a zsírját. Vegyük le a fedőt, és közepes lángon süssük addig, míg szép aranybarna színe nem lesz. Közben párszor kavarjuk meg. Mikor már majdnem kész, egy kis bögréből öntsük hozzá a tejet, majd gyorsan tegyük rá a fedőt, és hagyjuk rajta míg sistereg. Ez pár másodperc, és közben a gázt is elzárhatjuk alatta.

Egy kanál segítségével papírtörlőre szedjük, leitatjuk róla  a felesleges zsiradékot. A zsírt miután kihűlt, leszűrjük egy üvegbe. Nagyon finom akár kenyérre, friss zöldségekkel, de  a vele főzött ételeknek is jó ízt ad.

A tepertőt megsózzuk, és friss kenyérrel, zöldségfélékkel tálaljuk. A legtutibb hozzá a lila hagyma 🙂

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dianna Hauer-Makkos És Adorján says:

    Én pici fűszerkeveréket dobok a gyönyöjű szépszégekre és véletlenül de azòta csak tejszinnel -kis pohárral-fejezem be.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!