Konyhabuli

Csirke tejszínes – chilis mártásban

 

DSC01528-001

A Nosalty-n találtam ezt a receptet, kicsit átalakítottam 🙂

Hozzávalók:

Csirkecomb /4 alsó, 4 felső, de ízlés szerint bármelyikből készíthető /

1 közepes fej vöröshagyma kockára vágva

1 csomag újhagyma, zölddel együtt /lehet póré hagyma is /

2 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva

2 dl főzőtejszín

1 kisdoboz hámozott paradicsom konzerv / sűrű paradicsomlével is helyettesíthető/

Fűszerek: só, bors, 1 kávéskanál kakukkfű, fél kávéskanál rozmaring , csilipaszta /ha nincs akkor csilipehely, vagy csiliszósz, de aki nem szereti a csípőset, el is hagyhatja /

A csirkecombokat papírtörlővel szárazra töröljük, majd sózzuk, és bekenjük a csilipasztával. Óvatosan bánjunk vele, mert nagyon erős!! Egy tűzálló tálba helyezzük a csirkecombokat.

Mélyebb serpenyőben kb. 2 evőkanál olajat melegítünk, beledobjuk a kockára vágott hagymát, újhagymát, majd a fokhagymát. Hozzáadjuk a fűszereket, és kicsit megpirítjuk. Óvatosan sózzuk, mert a csirkecombok is sósak!! Ha kész, beletesszük a tejszínt, és a konzerv paradicsomot. / Ha hámozottat használunk, kicsit nyomkodjuk szét a fakanállal. Pár perc alatt összerottyantjuk . Ráöntjük az egészet a csirkére, és 200 fokra előmelegített sütőben bő egy óra alatt készre sütjük. Alufólia nem szükséges rá, mivel jó szaftos, nem ég meg, de azért figyeljük.

Tálalhatjuk rizzsel, vagy burgonyapürével.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!