Konyhabuli

Szilveszteri malackák

 

Kép 836

 

 

Hozzávalók:

25 dkg liszt

5 dkg puha vaj

25 dkg főtt, áttört burgonya

25 dkg túró

2 kk. só

Ezekből egy laza tésztát gyúrunk, 1 órát hűtőben pihentetjük.
Tetejére kell majd: 1 felvert egész tojás, pici sóval ízesítve. + szükséges még 3 db különböző méretű pogácsaszaggató v. 3 db különböző méretű pohár is megteszi, illetve, kell még szívószál, ennek hiányában saslik pálcika…
A tésztát pihentetés után (ha már szobahőmérsékletű) lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk. A legnagyobb és a legkisebb kiszúróval ugyanannyi korongot szaggatunk, míg a közepessel fele annyit. A nagy körlapokat sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük a tojással – ez lesz a malacka feje, aztán rátesszük a legkisebb korongot – ez lesz az orra, amibe a szívószállal 22 db orrlyukat fúrunk, aztán a közepes korongokat 4 körcikkre vágjuk – ezek lesznek a fülek, ezeket is a fejhez illesztjük. / nyomkodjuk oda, a tojás majd megfogja / Lekenjük az egészet a felvert tojással. Szemeket ragasztunk egész fekete borssal.  220 fokon kb. 15 – 20 perc alatt megsütjük. (kb. 20 db, mérettől függően)

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!