Konyhabuli

Héjában sült burgonya, pirított gombával töltve

 

gombás krumpli

 

Egy jó példa arra, hogy kevés hozzávalóból is készíthetünk igazán finomat 🙂 Mennyiségeket nem írok most, létszám és étvágy függő 🙂

Hozzávalók:

burgonya / lehetőleg egyforma nagyságúak/

gomba

pár kanál tejföl

kevés vaj

sajt

petrezselyemzöld

Fűszerek:  só, bors, kakukkfű, 1 gerezd fokhagyma

A burgonyákat jól megsikáljuk, majd hosszában, nem túl mélyen bevágjuk, hogy sütéskor ne nyíljon szét.  Sütőpapiros tepsire helyezzük, majd megkenjük a tetejét olvasztott vajjal, és megsózzuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 3/4 óra alatt megsütjük. A sütési idő a  burgonya nagyságától függően kevesebb, vagy több is lehet.

Míg sül, a gombát felszeleteljük, majd kevés olajon lepirítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. Ha kész, beleöntjük egy tálba. A megfőtt burgonyát félbevágjuk a bevágás mentén, majd a belsejét kikaparjuk, és hozzáadjuk a gombához. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát,  pár kanál tejfölt, valamint a petrezselyemzöldet. Jól összekeverjük.

A fél burgonyákat visszahelyezzük  a sütőlemezre, mindegyikbe teszünk egy pici vajat, majd belekanalazzuk a tölteléket. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Visszatesszük a 200 fokos sütőbe, és a sajtot rápirítjuk.

Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.  Fokhagymás tejföllel, vagy bármilyen kedvünkre való öntettel meglocsolhatjuk még. Adhatjuk köretnek, de önálló ételként is megállja a helyét.

 

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!