Konyhabuli

Gombás – cukkinis csirkeragu

 

DSC02004

 

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé

30 dkg gomba

2 kisebb cukkini

1 gerezd fokhagyma

1 kis dobozos tejföl

kb 1 dl tejszín

1 csokor petrezselyemzöld

Fűszerek: só, bors, kakukkfű, rozmaring ízlés szerint

 

A megtisztított, szeletekre vágott gombát pici olajon megpirítjuk. Adunk  hozzá sót, borsot, kevés kakukkfüvet. / a sót már csak akkor, amikor pirul. A cukkinit fél karikákra vágjuk, majd kevés olajon ezt is megpirítjuk. Fűszerezzük pici sóval, borssal. Ha kész, hozzáöntjük a gombához.

A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd forró serpenyőben ezt is készre pirítjuk. Adunk hozzá sót, borsot, egy kisebb ág rozmaringot, és egy gerezd apróra vágott fokhagymát. Mikor kész, hozzáadjuk a gombát, cukkinit. Ha szükséges, fűszerezünk még rajta.

A tejfölt elkeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a raguhoz, majd egyet rottyantunk rajta. A legvégén beledobjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet.

Rizzsel, vagy más, tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!