Konyhabuli

Kenyérpuding – sós változat

 

DSC01994-001

Gyorsan elkészíthető finomság akár reggelire, akár vacsorára… Másik nagy előnye, hogy a maradékokat ügyesen felhasználhatjuk hozzá, bármivel variálható.

Hozzávalók:

1 kisebb szál füstölt kolbász

2 kisebb vöröshagyma szálára szeletelve

fél pritaminpaprika kockára vágva

1 kis üveg gomba /ha van, akkor friss/

fél csokor medvehagyma

8 tojás

3 szelet szikkadt kenyér

kb. 15 dkg reszelt sajt

A kolbászt kb. fél centis karikákra vágjuk, kisütjük a zsírját, majd félretesszük. Pici olajon elkezdjük párolni a hagymát, majd hozzáadjuk sorban a paprikát, gombát, és az összevágott medvehagymát. Sózzuk, borsozzuk, pici kakukkfüvet is adhatunk hozzá. Óvatosan bánjunk a sóval, mert a kolbász és a sajt is sós! Ha kész, hozzáadjuk a kolbászhoz.

A tojásokat felverjük, majd beletesszük a kockákra vágott kenyeret. Hozzáadjuk a kolbászos – zöldséges keveréket, összekeverjük.  Beleöntjük egy jénaiba, és kis időre hűtőbe tesszük, hogy a kenyér jól beszívja a tojást. Nekem sikerült olyan szikkadt kenyeret találni, hogy erre nem volt szükség, gyorsan “megitta”. Talán túlságosan is 🙂 Ráreszeljük a sajtot.

180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Friss salátával tálaljuk.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!