Gyorsan elkészíthető finomság akár reggelire, akár vacsorára… Másik nagy előnye, hogy a maradékokat ügyesen felhasználhatjuk hozzá, bármivel variálható.
Hozzávalók:
1 kisebb szál füstölt kolbász
2 kisebb vöröshagyma szálára szeletelve
fél pritaminpaprika kockára vágva
1 kis üveg gomba /ha van, akkor friss/
fél csokor medvehagyma
8 tojás
3 szelet szikkadt kenyér
kb. 15 dkg reszelt sajt
A kolbászt kb. fél centis karikákra vágjuk, kisütjük a zsírját, majd félretesszük. Pici olajon elkezdjük párolni a hagymát, majd hozzáadjuk sorban a paprikát, gombát, és az összevágott medvehagymát. Sózzuk, borsozzuk, pici kakukkfüvet is adhatunk hozzá. Óvatosan bánjunk a sóval, mert a kolbász és a sajt is sós! Ha kész, hozzáadjuk a kolbászhoz.
A tojásokat felverjük, majd beletesszük a kockákra vágott kenyeret. Hozzáadjuk a kolbászos – zöldséges keveréket, összekeverjük. Beleöntjük egy jénaiba, és kis időre hűtőbe tesszük, hogy a kenyér jól beszívja a tojást. Nekem sikerült olyan szikkadt kenyeret találni, hogy erre nem volt szükség, gyorsan “megitta”. Talán túlságosan is 🙂 Ráreszeljük a sajtot.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Friss salátával tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: