Konyhabuli

Rizskoch

 

DSC01925-001

 

Hozzávalók:

25 dkg rizs

1 liter tej

1 dl víz

5 tojás

2 csomag vaníliás cukor

2-3 evőkanál cukor / ízlés szerint /

A vizet és a tejet beleöntjük egy lábasba, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, ha felforrt a tej, beletesszük rizst, és sűrű tejberizst főzünk, majd kihűtjük.

A tojások sárgáját elkeverjük a kihűlt rizzsel, a fehérjéből pedig egy csipet sóval kemény habot verünk, majd óvatosan hozzákeverjük a tejberizshez.

Egy nagyobb tepsit kivajazunk, lisztezünk, majd beleöntjük  a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Baracklekvárral tálaljuk.

Volt pár szem aszalt barackom és szilvám, apróra vágva belekevertem a tésztába. Nem rontotta el 🙂

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!