Konyhabuli

Medvehagymás pogácsa

DSC01835-001

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt

25 dkg margarin

1 teáskanál só / recept szerint ennyi, de 2 teáskanállal simán elbír/

2 tojássárgája

1 dl tejföl

1 dl tej

3 dkg élesztő

1 csokor medvehagyma apróra vágva

1 tojás a kenéshez

A tejet kevés cukorral meglangyosítjuk, és felfuttatjuk az élesztővel. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd beletesszük a többi hozzávalót, és jól kidolgozzuk.

Fél órát pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk, és rászórjuk a medvehagyma felét. Feltekerjük, félbehajtjuk, jól lenyomkodjuk, majd 20-30 percet pihentetjük. Utána ismét nyújtás, szórás medvehagymával, hajtás, majd megint pihentetjük egy kicsit.

Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk a pogácsákat. Tetejét be is rácsozhatjuk előtte. Tojással megkenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ízlés szerint megszórhatjuk sajttal is.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!