Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 teáskanál só / recept szerint ennyi, de 2 teáskanállal simán elbír/
2 tojássárgája
1 dl tejföl
1 dl tej
3 dkg élesztő
1 csokor medvehagyma apróra vágva
1 tojás a kenéshez
A tejet kevés cukorral meglangyosítjuk, és felfuttatjuk az élesztővel. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd beletesszük a többi hozzávalót, és jól kidolgozzuk.
Fél órát pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk, és rászórjuk a medvehagyma felét. Feltekerjük, félbehajtjuk, jól lenyomkodjuk, majd 20-30 percet pihentetjük. Utána ismét nyújtás, szórás medvehagymával, hajtás, majd megint pihentetjük egy kicsit.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk a pogácsákat. Tetejét be is rácsozhatjuk előtte. Tojással megkenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ízlés szerint megszórhatjuk sajttal is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: