A Nosalty-n találtam ezt a receptet, kicsit átalakítottam 🙂
Hozzávalók:
Csirkecomb /4 alsó, 4 felső, de ízlés szerint bármelyikből készíthető /
1 közepes fej vöröshagyma kockára vágva
1 csomag újhagyma, zölddel együtt /lehet póré hagyma is /
2 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
2 dl főzőtejszín
1 kisdoboz hámozott paradicsom konzerv / sűrű paradicsomlével is helyettesíthető/
Fűszerek: só, bors, 1 kávéskanál kakukkfű, fél kávéskanál rozmaring , csilipaszta /ha nincs akkor csilipehely, vagy csiliszósz, de aki nem szereti a csípőset, el is hagyhatja /
A csirkecombokat papírtörlővel szárazra töröljük, majd sózzuk, és bekenjük a csilipasztával. Óvatosan bánjunk vele, mert nagyon erős!! Egy tűzálló tálba helyezzük a csirkecombokat.
Mélyebb serpenyőben kb. 2 evőkanál olajat melegítünk, beledobjuk a kockára vágott hagymát, újhagymát, majd a fokhagymát. Hozzáadjuk a fűszereket, és kicsit megpirítjuk. Óvatosan sózzuk, mert a csirkecombok is sósak!! Ha kész, beletesszük a tejszínt, és a konzerv paradicsomot. / Ha hámozottat használunk, kicsit nyomkodjuk szét a fakanállal. Pár perc alatt összerottyantjuk . Ráöntjük az egészet a csirkére, és 200 fokra előmelegített sütőben bő egy óra alatt készre sütjük. Alufólia nem szükséges rá, mivel jó szaftos, nem ég meg, de azért figyeljük.
Tálalhatjuk rizzsel, vagy burgonyapürével.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: