Konyhabuli

Rakott kelkáposzta – másképp

 

DSC01375

 

 

Hozzávalók:

1 közepes fej kelkáposzta

1 kg darált hús

1 csomag zacskós rizs /megfőzve/

10 dkg bacon szalonna

1 közepes fej vöröshagyma / kockára vágva /

2 gerezd fokhagyma

tejföl

Fűszerek: só, bors, majoránna, 1 evőkanál pirospaprika

A kelkáposztáról lefejtünk annyi levelet, amennyi tölteléket szeretnénk csinálni. A vastag eret kivágjuk belőle, majd sós, forró vízben 4-5 percig főzzük. A maradék kelkáposztát csíkokra vágjuk, ezt is puhára főzzük.

A bacon szalonnát kockára vágjuk, majd megpirítjuk. Rádobjuk a hagymát, majd a fokhagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, majd fehéredésig pároljuk.

Fűszerezzük,  felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük a húst. Ha kész hozzákeverjük az előzőleg megfőzött rizst.

A kelkáposzta leveleket megtöltjük, feltekerjük úgy mint a töltött káposztánál.  Egy bő kanálnyi húst teszünk bele.Egy jénait kivajazunk,  az aljára terítjük a kimaradt tölteléket, ráhelyezzük a kelkáposzta csomagokat, majd a felszeletelt, megfőzött kelkáposzta csíkokat közé helyezzük. Tetejére tejfölt teszünk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben összerottyantjuk. Ha nagyon pirulna a káposzta, dobjunk rá egy darab alufóliát.

A képen még a sütőbe menetel előtti állapot látható, sajnos mire észbe kaptam fotózás ügyileg, mind elfogyott 🙂

 

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Irma Németh says:

    Már többször készítettem, nagyon szeretem és barátaimnak is elnyerte tetszését.Mindenkinek ajánlom.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!