Nálam az első számú kedvencek között szerepel ez a finomság 🙂 Tulajdonképpen ezért várom a telet, és a disznóvágások időszakát 😀
Nem kell vele sokat bajlódni, hisz a sütő elvégzi helyettünk a munkát. 🙂
1 kg savanyú káposztát átmosunk kicsit hideg vízben. Egy gáztepsit vékonyan kikenünk zsírral, majd a káposztát eloszlatjuk rajta. Rátesszük a hurkát, kolbászt, hústűvel megszurkáljuk. Elmondunk egy – két imát, hogy ne durranjon ki a hurka 😀
A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, és kb. 50 perc alatt szép pirosra sütjük. Én mindig a még hideg sütőbe teszem bele, és bár lehet hogy semmi köze hozzá, de a hurkák általában egyben maradnak 🙂 Anno így tanultam…
Hagymás törtburgonyával, vagy krumplipürével, és friss kenyérrel tálaljuk.
Èn karikás krumplit is szoktam alá rakni kevès vizet öntök alá ès nem lesz nagyon zsiros de izlès dolga káposztával is finom köszi az ötletèrt.