Konyhabuli

Savanyú káposztán sült hurka és kolbász

 

Kép 933

 

Nálam az első számú kedvencek között szerepel ez a finomság 🙂 Tulajdonképpen ezért várom a telet, és a disznóvágások időszakát 😀

Nem kell vele sokat bajlódni, hisz a sütő elvégzi helyettünk a munkát. 🙂

1 kg savanyú káposztát átmosunk kicsit hideg vízben. Egy gáztepsit vékonyan kikenünk zsírral, majd a káposztát eloszlatjuk rajta. Rátesszük a hurkát, kolbászt, hústűvel megszurkáljuk. Elmondunk egy – két imát, hogy ne durranjon ki a hurka 😀

Kép 927

A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, és kb. 50 perc alatt szép pirosra sütjük. Én mindig a még hideg sütőbe teszem bele, és bár lehet hogy semmi köze hozzá, de a hurkák általában egyben maradnak 🙂 Anno így tanultam…

Hagymás törtburgonyával, vagy krumplipürével, és friss kenyérrel tálaljuk.

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zsuzsa Hatvani says:

    Èn karikás krumplit is szoktam alá rakni kevès vizet öntök alá ès nem lesz nagyon zsiros de izlès dolga káposztával is finom köszi az ötletèrt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!