Konyhabuli

Banánkenyér

 

Kép 920

 

 

Gyorsan összeállítható, rendkívül finom süti 🙂 Nem kell méricskélni, bögrézünk 🙂 A mérce 2,5 dl.

2 db nagyobb érett banánt villával összetörök /olyan banánt válasszunk, ami már pöttyös, tehát jó érett /, majd ráöntöm a következőket: 1 bögre fehérbor / nekem vörösbor, Sangria volt felbontva, azzal is nagyon finom / + ½ bögre olaj + 1 bögre cukor (barna v. nád, de lehet kristály is) + 1 kk fahéj + 2 cs. vaníliás cukor.

 

Egy másik tálban összekeverem a következőket: 2 bögre liszt + 1 bögre tört dió + 1 cs. sütőpor + 1 csipet só. Ehhez hozzáadom a nedves részt, jól összekeverem (főzelék állagú lesz, ha túl sűrű, adj még hozzá egy kis bort)

Sütőpapíros püspökkenyér formában, előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, 185 fokon (sütőpapírral letakarva!!!!!) 45-50 percig sütöm, majd az utolsó 5 percet sütőpapír nélkül…. Ha kihűlt, olvasztott csokit csurgatunk rá, s megszórjuk dióval.

Tapasztalataim a sütésnél: nekem 50 perc után még nyers volt a tészta közepe, így levettem a fóliát, és 200 fokon sütöttem tovább, több mint egy óra alatt sült meg. Ha úgy látjuk hogy nagyon pirulna a teteje, inkább később tegyünk rá egy darab alufóliát. A liszt minőségétől, és a bortól is függ a sütési idő.

A végeredmény teljes mértékben kárpótolt ezért a kis “maceráért” 🙂

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!