Hozzávalók:
25 dkg liszt
5 dkg puha vaj
25 dkg főtt, áttört burgonya
25 dkg túró
2 kk. só
Ezekből egy laza tésztát gyúrunk, 1 órát hűtőben pihentetjük.
Tetejére kell majd: 1 felvert egész tojás, pici sóval ízesítve. + szükséges még 3 db különböző méretű pogácsaszaggató v. 3 db különböző méretű pohár is megteszi, illetve, kell még szívószál, ennek hiányában saslik pálcika…
A tésztát pihentetés után (ha már szobahőmérsékletű) lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk. A legnagyobb és a legkisebb kiszúróval ugyanannyi korongot szaggatunk, míg a közepessel fele annyit. A nagy körlapokat sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük a tojással – ez lesz a malacka feje, aztán rátesszük a legkisebb korongot – ez lesz az orra, amibe a szívószállal 22 db orrlyukat fúrunk, aztán a közepes korongokat 4 körcikkre vágjuk – ezek lesznek a fülek, ezeket is a fejhez illesztjük. / nyomkodjuk oda, a tojás majd megfogja / Lekenjük az egészet a felvert tojással. Szemeket ragasztunk egész fekete borssal. 220 fokon kb. 15 – 20 perc alatt megsütjük. (kb. 20 db, mérettől függően)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: