Konyhabuli

Gyors túrós pogácsa

 

Kép 823

 

 

Ennél gyorsabb, egyszerűbb pogácsa kevés van 🙂 A receptet Andrea, azaz Aranytepsi blogján találtam. Érdemes benézni hozzá, nagyon sok finomság van 🙂 / http://aranytepsi.blogspot.hu/

Hozzávalók:

25 dkg liszt

25 dkg túró

25 dkg margarin

2 kávéskanál só

1 tojás a kenéshez

szezámmag a tetejére

bár nála nincs a receptben, én a dupla adaghoz tettem egy sütőport

 

A túrót egy nagyobb tálban összetörjük, és  beletesszük a többi hozzávalót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd 1 centi vastagra kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, de vághatunk csíkokat, vagy kockákat is belőle. Tetejét megkenjük tojással. Sütőpapíros tepsibe rakjuk,  majd 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 25 percig sütjük.

Nagyon egyszerű, de nagyon finom 🙂 Javasolnám rögtön a két adagot, mert nagyon fogyós 🙂

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bogyó74 says:

    Pár napja megsütöttem. Légkeveréssel sütöttem, nem száradt ki, nagyon finom, puha maradt! Sajnos csak egy adagra volt itthon túróm. Holnap már dupla adagot sütök. És szerintem is jobb sütőporral.

  2. Pap Viktória says:

    Szerintem a hőlégkeverés kiszárítja az ételeket, kemény lesz a pogácsa. De a recept jó 🙂

  3. Mária Gara Jørgensen says:

    Ma delutan ketsegbeesetten keresgeltem gyorsan elkeszitheto sutit: az anyosom es a huga jottek hozzank vendegsegbe es a nap nagyresze elment takaritassal… 😀 Eppen elkezdtem osszegyurni a hozzavalokat, mikor betoppantak, mig a kave elkeszult, elkeszult a teszta is. Ferjem leult kavezni a vendegekkel, en gyorsan kiszaggattam, megkentem a pogikat es benyomtak oket a sutobe, majd a kotenyt eltavolitva szepen leultem en is a vendegekkel dumalni. 25 perc mulva eletuk sokkja erte a rokonokat Norvegiaban nem igen van ilyen sos jellegu suti, irto hamar elparolgott az elso tepsi termese es maris korusban konyorogtek a receptert… 😀 Kulon mazli, hogy volt itthon szezammag is eppen, igy a tetejuk irto szep lett, a pogik pedig jo kis puhak, konnyuek lettek. Egy ora alatt lett kesz a teszta es a 3 tepsi pogacsa, szaggatassal mindennel egyutt. Alig pepecselos, tenyleg latvanyosan konnyeden lehet kesziteni. Azt hiszem matol a hatam mogott azt fogjak targyalni a norveg rokonok, milyen ordongos haziasszony es hostess vagyok, aki pikk-pakk pakol gourmet kajat az asztalra… 😀 Most mar egyedul vagyunk itthon, felpakoltam a labam es lelekben ujra atelem a hatalmas sikert, amit a pogacsakkal arattam. Jo kis nap volt a mai – koszonet erte! 🙂 🙂 🙂

  4. Magdolna Pál says:

    csak azt nem irtak hozza ,hogy milyen turobol keszul ,,tehenturo vagy juh turo ez fontos lenne tudni ,mert nekem is van egy ilyen receptem de az tehenturoval keszul es nagyon finom ,meg fogom csinalni ,de dupla adagbol
    koszonom

  5. Gézáné Gyarmati says:

    Kezdő háziasszony koromban ez a tészta volt a kedvencem, mert tényleg gyors és nagyon finom! Az 1 éves kisfiam kedvence volt.
    Csináltam még belőle:
    – túrós pitét
    – tetejére sajttal a pogit
    – és kihagyhatatlan volt a szilveszteri rolád, fél cm vastagra nyújtva téglalapokat vágtam, keresztben elvágva a virsli (burkot leszedni róla) és körbetekerni, megsütni.
    Frissen isteni!

  6. Boros Gézáné says:

    Nagyon régóta készítem és nagy keletje van. Nagyon finom.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!