Mikor már nem fogy a karácsonyi sült, “bújtassuk új ruhába”, és ismét nagy sikere lesz 🙂
Hozzávalók:
Maradék sült hús apróra vágva / én egy közepes pulykaszárnyat tettem bele, de bármilyen húsból finom/
Kb. 10 – 15 dkg bacon, szintén kis kockára vágva
egy közepes fej hagyma kockára vágva
fél kápia paprika vékony csíkokra
2-3 evőkanál tejföl
2 dl tejszín
1 tojás
15 dkg sajt + a tetejére
1 csomag leveles tészta
bors, petrezselyemzöld / sót óvatosan tegyünk bele, mert a bacon és a sült is sós! /
A húst, bacont, hagymát és a paprikát összedarabolva beletesszük egy tálba, majd a tejföllel, tejszínnel, sajttal, egy felvert tojással, és a fűszerekkel jól összekeverjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A szobahőmérsékleten kiengedett leveles tésztát kb 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd a pitesütő méreténél kb 3-4 centivel nagyobb kört vágunk ki belőle, hogy egy kis pereme legyen. / nekem felfelé szélesedik kicsit, így a tetejét tettem a tésztára, és egy pizzavágóval szépen körbevágtam /
A tésztát beleillesztjük a formába, villával megszurkáljuk, majd tojásfehérjével lekenjük, és szépen eloszlatjuk benne a húsos tölteléket. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 20-25 perc alatt készre sütjük. Én a végén ráadtam egy kicsit a légkeverést. A formában hagyjuk míg langyosra hűl.
Mivel fog kimaradni a tésztából, csinálhatunk belőle sajtos rudat, vagy én például nutellás kifliket csináltam, és így a sós mellé lett egy kis édes csemegézni való is 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: