Konyhabuli

Pulykahúsos – baconos pite

 

 

Kép 810-001

 

Mikor már nem fogy a karácsonyi sült, “bújtassuk új ruhába”, és ismét nagy sikere lesz 🙂

Hozzávalók:

Maradék sült hús apróra vágva / én egy közepes pulykaszárnyat tettem bele, de bármilyen húsból finom/

Kb. 10 – 15 dkg bacon, szintén kis kockára vágva

egy közepes fej hagyma kockára vágva

fél kápia paprika vékony csíkokra

2-3 evőkanál tejföl

2 dl tejszín

1 tojás

15 dkg sajt + a tetejére

1 csomag leveles tészta

bors, petrezselyemzöld / sót óvatosan tegyünk bele, mert a bacon és a sült is sós! /

 

A húst, bacont, hagymát és a paprikát összedarabolva beletesszük egy tálba, majd a tejföllel, tejszínnel, sajttal,  egy felvert tojással, és a fűszerekkel jól összekeverjük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.  A szobahőmérsékleten kiengedett leveles tésztát kb 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd a pitesütő méreténél kb 3-4 centivel nagyobb kört vágunk ki belőle, hogy egy kis pereme legyen. / nekem felfelé szélesedik kicsit, így a tetejét tettem a tésztára, és egy pizzavágóval szépen körbevágtam /

A tésztát beleillesztjük a formába, villával megszurkáljuk, majd tojásfehérjével lekenjük, és szépen eloszlatjuk benne a húsos tölteléket. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 20-25 perc alatt készre sütjük. Én a végén ráadtam egy kicsit a légkeverést. A formában hagyjuk míg langyosra hűl.

Mivel fog kimaradni a tésztából, csinálhatunk belőle sajtos rudat, vagy én például nutellás kifliket csináltam, és így a sós mellé lett egy kis édes csemegézni való is 🙂

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!