Konyhabuli

Vegyes töltött hús

 

Kép 678

 

 

Bármennyire is megunhatatlan a “sima” rántott szelet, néha dobjuk fel egy kis töltelékkel 🙂

Az alapötlet most onnan jött, hogy egy rendezvényen kaptunk ajándékba szirupban eltett zöld diót. Ezt próbáltam most párosítani a hússal.

A sertésszeletek 3  féle töltelékkel lettek  felturbózva 🙂

1. Kolbásszal, sajttal töltött sertésszelet : A kolbászt karikára, a sajtot csíkokra vágjuk. A hús szélére tesszük a kolbász karikákat, rá a sajtot, majd felgöngyöljük.

2. Aszalt szilvával töltött sertésszelet: A fentebb leírt módon járunk el, csak itt a töltelék az aszalt szilva

3. Mozzarellával és zöld dióval töltött sertésszelet: A mozzarellát lecsepegtetjük, szeletekre vágjuk, a sziruptól lecsepegtetett diót szintén karikára vágjuk. Alulra sajt, majd a tetejére a dió, és felgöngyöljük.  Ebből készült egy olyan változat is, amibe került aszalt szilva is a dió mellé.  Kicsit tartottam tőle hogy milyen lesz benne az édes dió, de a mozzarella jól ellensúlyozta ezt.

A felgöngyölt húsokat a szokásos módon panírozzuk, majd kisütjük. Egy kis pihentetés után felszeleteljük, és úgy kínáljuk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Róza Major says:

    Guszta finom lehet ki probálom


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!