Ennek a finomságnak is ezerféle változata van…. 🙂 Eddig én is másképp készítettem, de ez a tuti recept nagyon bejött 🙂
A tésztája piskótaszerű, és csak úgy eteti magát 🙂
4 db tojást 5 dkg cukorral és vaníliával (kivonat v. aroma és/vagy 2 cs. vaníliás cukor) gépi habverővel habosra keverünk, majd felváltva adagoljuk hozzá, lassú fokozatra kapcsolva, a 10 dkg lisztet (elkeverve egy csipet sóval) + 2,5 dl tejet.
Egy nagyobb teflonserpenyőben megolvasztunk 3 dkg vajat , és ráöntjük a tésztát. Kis lángon sütjük kb. 5 percig, majd átfordítjuk (ha ügyesek vagyunk, nem esik szét… lehet csinálni ezt egy másik tányérra való átcsúsztatással is…. ), ezt is megsütjük, aztán falatnyi darabokra tépkedjük… porcukorral, baracklekvárral isteni…. Ha valaki szereti, mazsolát is tehet bele.
Meg soha nem ettem de most elkeszitem