A kókuszgolyó testvérkéjének is mondhatnánk 🙂 Gyors, egyszerűen elkészíthető finomság.
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
20 dkg margarin
1 csomag gesztenyepüré
15 dkg átszitált porcukor
2 evőkanál rum /ennek hiányában aroma/
1,8 dl tej
A vajat és a gesztenyepürét szoba-hőmérsékletűre melegítjük. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat, majd a tej fokozatos hozzáadásával jól összedolgozzuk a masszát.
Golyókat formálunk belőle, és egy kis időre hűtőbe tesszük. Majd vagy csíkokban csokizzuk, vagy egy pálcika segítségével félig csokiba mártjuk, és sütőpapírra téve hagyjuk megdermedni.
A massza nagyon jól fagyasztható is, tehát akár két adagot is elkészíthetünk, és legközelebb csak a hűtőbe kell nyúlni érte 🙂
köszönöm es elkeszitem