Konyhabuli

Sárgarépa lekvár

 

Kép 556

 

 

Bár túl vagyunk már a lekvár szezonon, ez egy olyan “különlegesség”, ami az év bármely szakában elkészíthető. Télen talán még olcsóbb is, hiszen a hozzávaló citrusoknak most jön a szezonja.

Először voltak fenntartásaim eme finomságot  illetőleg, ugyanakkor reszelt is az ördög hogy milyen lehet. Háááát….. valami csuda finom 🙂
Kellemesen savanykás, citrusos íze van, a sárgarépa csak annyira érződik ki amennyire épp szükséges. Épp ezért aki nem sárgarépa fan, az se ítéljen elsőre 😀

Hozzávalók:

1 kg sárgarépa pucolva, karikára vágva

4 db narancs leve

2 db citrom leve

40 dkg cukor /ennyivel kellemesen savanykás, aki nagyon édesen szereti tehet bele többet/

1 csomag 2:1 dzsemfix

 

A répát 6 dl vízben megfőzzük. Turmixoljuk, vagy botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a narancs és a citrom levét, valamint a  cukrot.  Kb 10-15 percig főzzük, majd beletesszük a dzsemfixet, és 2-3 percig még rotyogtatjuk.  Sterilizált üvegekbe töltjük, majd 5 percre fejre állítjuk, és már mehet is a kamrába 🙂

Ebből a mennyiségből 4 kis lekváros üveggel lett. Ugyan úgy használhatjuk akár palacsintába is mint a többi lekvárt.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!