Bár túl vagyunk már a lekvár szezonon, ez egy olyan “különlegesség”, ami az év bármely szakában elkészíthető. Télen talán még olcsóbb is, hiszen a hozzávaló citrusoknak most jön a szezonja.
Először voltak fenntartásaim eme finomságot illetőleg, ugyanakkor reszelt is az ördög hogy milyen lehet. Háááát….. valami csuda finom 🙂
Kellemesen savanykás, citrusos íze van, a sárgarépa csak annyira érződik ki amennyire épp szükséges. Épp ezért aki nem sárgarépa fan, az se ítéljen elsőre 😀
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa pucolva, karikára vágva
4 db narancs leve
2 db citrom leve
40 dkg cukor /ennyivel kellemesen savanykás, aki nagyon édesen szereti tehet bele többet/
1 csomag 2:1 dzsemfix
A répát 6 dl vízben megfőzzük. Turmixoljuk, vagy botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a narancs és a citrom levét, valamint a cukrot. Kb 10-15 percig főzzük, majd beletesszük a dzsemfixet, és 2-3 percig még rotyogtatjuk. Sterilizált üvegekbe töltjük, majd 5 percre fejre állítjuk, és már mehet is a kamrába 🙂
Ebből a mennyiségből 4 kis lekváros üveggel lett. Ugyan úgy használhatjuk akár palacsintába is mint a többi lekvárt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: