Konyhabuli

Kocsonya

 

Kép 461

 

 

Egész évben a kocsonya időszakot várom, annyira szeretem 🙂 Ilyenkor kb 2 hetente kint dideregnek a kis tálkák az erkélyen 🙂 Ez is egy olyan étel, ami az ahány ház…. kategóriába tartozik mint főzésileg, mint tálalásilag… Néha én is teszek mellé tojást, vagy formában is szoktam készíteni, egy –  kettő tetejére pirospaprika is kerül….

Hozzávalók:

1 csülök

1,5 kg köröm feldarabolva

a sertés bőrke, valamint a farok szintén “elengedhetetlen” része, de én ezt most sajnos nem kaptam, így kimaradt

3 fej fokhagyma

fél marék szemes bors

A húst megtisztítjuk, különösen figyelve a körmökre 🙂 Hideg vízben feltesszük főni, majd ha felforrt a habját leszedjük, és hozzáadjuk a szemes borsot, sót, fokhagymát. Ez utóbbit én nem szoktam megpucolni, csak gerezdekre szedem. Van aki zöldséget, répát is tesz bele, én nem szoktam.

Lassú tűzön főzzük egészen addig míg a hús szépen leválik a csontról. Nem kevés idő, de jól el van magában, csak a vízpótlást igényli néha 🙂

Ha megfőtt, én hagyom teljesen kihűlni a fazékban, így szépen leülepedik, és tiszta lesz a leve. Kis tálkákba elosztjuk a húst /én kiszoktam csontozni, de nem muszáj/, rászűrjük a levét, és hideg helyen hagyjuk szépen dermedni. Közben szorgalmasan rohangálunk megnézni, hogy mikor ehető már 🙂

 

 

 

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Igen, azért is írtam hogy ahány ház…. Anyukám is zöldséggel készíti 🙂

  2. Horváth Timea says:

    A miénk tegnap készült el és nagyon finom lett.Mi zöldségekkel készítjük. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!