Konyhabuli

Baileys házilag

 

Kép 502

 

 

Közelednek az ünnepek, így előkerülnek olyan receptek is amik nem mindennaposak. Nálam ilyen a például a Baileys 🙂 Igazi “nőies” ital, és  a bolti ár alatt van ha házilag készítjük el 🙂  Az íze pedig nemigazán marad el eredeti társától.

Hozzávalók:

6 dl habtejszín

15 dkg porcukor

2 vaníliás cukor

1 tubusos sűrített tej

1 csomag mogyorós capuccino por

2 dl rum / ha valakinek van otthon, vagy bírja a pénztárcája akkor Ír whiskey 🙂 /

 

A tejszínt  feltesszük melegedni /lassú tűzön/, majd ha  meglangyosodott, feloldjuk benne a capuccino port. Vigyázzunk hogy ne maradjon csomós. Ha ez kész, mehet bele egyesével minden további hozzávaló. Mindent jól keverjünk el benne, de vigyázzunk hogy ne forraljuk fel. Ennyi az egész 🙂

Hagyjuk kihűlni, majd töltsük jól zárható üvegbe, és hűtőben tároljuk. Kb. 1 hétig eláll. Vigyázat, nagyon itatja magát! 😀

Díszesebb üvegbe téve ajándéknak is kitűnő.

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Tímea Nagyné says:

    Biztos finom lehet így,de én más recept alapján készítem.
    Hozzávalók:7dl tejszín,20-25dkg cukor,4 tojás,1 cs classik kapucsínó,s fél l rum.
    KÉZI MIXERREL FELVEREM TOJÁSOKAT,HOZZÁ ADOM A TEJSZÍNT,CUKROT MAJD A KAPUCSÍNÓT VÉGŰL A RUMOT
    (NEM KELL FELFŐZNI FORRALNI!!)…
    MIKOR LÁTNI LÁGY KRÉMESEBB ÁLAGÁT ÜVEGEKBE TÖLTÖM…KB 1,2 L LESZ BELŐLE HŰTŐBE TARTVA 1 HÉTIG ELÁLL…EGÉSZSÉGETEKRE!:-)

  2. korbely zsolt says:

    Igen finom! De másnapra nagyon besűrűsödik. Kevés forralt, majd kihűtött tej segíthet rjta.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!