Közelednek az ünnepek, így előkerülnek olyan receptek is amik nem mindennaposak. Nálam ilyen a például a Baileys 🙂 Igazi “nőies” ital, és a bolti ár alatt van ha házilag készítjük el 🙂 Az íze pedig nemigazán marad el eredeti társától.
Hozzávalók:
6 dl habtejszín
15 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
1 tubusos sűrített tej
1 csomag mogyorós capuccino por
2 dl rum / ha valakinek van otthon, vagy bírja a pénztárcája akkor Ír whiskey 🙂 /
A tejszínt feltesszük melegedni /lassú tűzön/, majd ha meglangyosodott, feloldjuk benne a capuccino port. Vigyázzunk hogy ne maradjon csomós. Ha ez kész, mehet bele egyesével minden további hozzávaló. Mindent jól keverjünk el benne, de vigyázzunk hogy ne forraljuk fel. Ennyi az egész 🙂
Hagyjuk kihűlni, majd töltsük jól zárható üvegbe, és hűtőben tároljuk. Kb. 1 hétig eláll. Vigyázat, nagyon itatja magát! 😀
Díszesebb üvegbe téve ajándéknak is kitűnő.
Biztos finom lehet így,de én más recept alapján készítem.
Hozzávalók:7dl tejszín,20-25dkg cukor,4 tojás,1 cs classik kapucsínó,s fél l rum.
KÉZI MIXERREL FELVEREM TOJÁSOKAT,HOZZÁ ADOM A TEJSZÍNT,CUKROT MAJD A KAPUCSÍNÓT VÉGŰL A RUMOT
(NEM KELL FELFŐZNI FORRALNI!!)…
MIKOR LÁTNI LÁGY KRÉMESEBB ÁLAGÁT ÜVEGEKBE TÖLTÖM…KB 1,2 L LESZ BELŐLE HŰTŐBE TARTVA 1 HÉTIG ELÁLL…EGÉSZSÉGETEKRE!:-)
Igen finom! De másnapra nagyon besűrűsödik. Kevés forralt, majd kihűtött tej segíthet rjta.