Konyhabuli

Tőkehalfilé tejszínes – kapros mártással

 

Kép 415

 

 

Hozzávalók:

1 kg tőkehalfilé

kb. 5 dkg vaj

1dl fehérbor

2 evőkanál mustár

2 dl tejszín

fél csokor kapor

fél citrom leve

fűszerek: só, bors, majoránna, kevés rozmaring / el is maradhat /

 

A fagyasztott halfilét kiengedjük, majd jól leitatjuk róla a vizet papírtörlő segítségével. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.

Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat egy kevés olíva olaj kíséretében. Beletesszük a halfilét, megszórjuk egy kis majoránnával, dobunk mellé egy kis rozmaringot, majd rácsavarjuk egy fél citrom levét. Pár perc alatt átsütjük mindkét oldalát. Vigyázzunk, mert könnyen szétesik. Ha kész, kiszedjük egy tányérra, és a visszamaradt vajat felöntjük a borral. Pár perc forralás után hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt, és sűrűsödésig forraljuk. A legvégén beledobjuk az apróra vágott kaprot.

Tálaláskor a halat meglocsoljuk az öntettel. Vegyes körettel, vagy ízlés szerint sült burgonyával, burgonyapürével tálaljuk.

 

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!