Hozzávalók:
1 kg tőkehalfilé
kb. 5 dkg vaj
1dl fehérbor
2 evőkanál mustár
2 dl tejszín
fél csokor kapor
fél citrom leve
fűszerek: só, bors, majoránna, kevés rozmaring / el is maradhat /
A fagyasztott halfilét kiengedjük, majd jól leitatjuk róla a vizet papírtörlő segítségével. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat egy kevés olíva olaj kíséretében. Beletesszük a halfilét, megszórjuk egy kis majoránnával, dobunk mellé egy kis rozmaringot, majd rácsavarjuk egy fél citrom levét. Pár perc alatt átsütjük mindkét oldalát. Vigyázzunk, mert könnyen szétesik. Ha kész, kiszedjük egy tányérra, és a visszamaradt vajat felöntjük a borral. Pár perc forralás után hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt, és sűrűsödésig forraljuk. A legvégén beledobjuk az apróra vágott kaprot.
Tálaláskor a halat meglocsoljuk az öntettel. Vegyes körettel, vagy ízlés szerint sült burgonyával, burgonyapürével tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: